• Български
  • English

You are here

      6. Проучете предварително хостинг компанията.

Не се хвърляйте на сляпо към първата хостинг компания, за която чуете. Ако Ваш приятел Ви препоръча такава, то поинтересувайте се какъв е сайтът му и го сравнете с това, което Ви трябва. Може приятелят Ви да е доволен, но да има малък и лесен за поддръжка сайт, който не изисква сериозни параметри. Вашият сайт от друга страна може да бъде съвсем различен. 

Съвети за избор на домейн и хостинг-част2 7. Разберете какво точно включва цената, за пакета, който сте избрали.

Именно защото всеки сайт е различен, хостинг компаниите предлагат пакети с различни услуги. Внимателно проучете какво точно включва всеки пакет и се консултирайте с представител на самата хостинг компания, кой пакет до каква степен ще Ви свърши работа.

 8. Поинтересувайте се как хостинг пакета отговаря на нуждите на вашия сайт.

Човекът, или екипът, който изготвя сайта Ви, е този, който ще потвърди дали хостинг пакета отговаря реално на Вашите нужди. Това могат да бъдат брой електронни пощи, оперативна памет, дисково пространство, защита от SPAM и други.

  9. Проверете техническите критерии и условията по поддръжка.

Това е изключително важно, защото трябва да сте на сто процента сигурни, че потребителите ще имат постоянен достъп до сайта. Важно е също да си гарантирате, че няма значение дали 10 или 10 000 човека ще влязат едновременно в сайта. Ако стартирате онлайн магазин, за Вас е от особено значение хостинг компанията да предлага поддръжка в почивните дни, по празници или вечер. Все пак основно предимство на онлайн пазаруването е, че може да се извършва от всяка точка на света и по всяко време. Често първите покупки онлайн стават спонтанно. Ако не хостинг компанията не може да Ви даде гаранции, замислете се дали да не потърсите друга, с по-стабилни позиции. 

 10. Платен хостинг е по-добрият вариант.

Едно от първите неща, на които се учи човек в бизнеса, е че за да успее, трябва да бъде пестелив и да не прави излишни разходи. Въпреки това, за някои неща е важно да платиш, защото има опасност икономията днес да излезе три пъти по-скъпа във времето. Качествените услуги струват пари. Ако хостинг компанията наистина предлага денонощна поддръжка без значение дали е делник или празни, то със сигурност има назначен един или повече човека, които отговарят затова. Ето защо понякога платените услуги са по-добрият вариант. 

 

 

Наши клиенти

Най-новото от блога

Ние сме и във Facebook