• Български
  • English

You are here

Рекламата е важна за всеки вид бизнес. Големите компании обособяват цели маркетингови отдели със специалисти в областта. Тези хора ежедневно следят развитието на марката, бранда, представянето и навлизането на продуктовата линия. Възможностите, каналите за реклама са много и разнообразни – печатна реклама, медии, билборди, а в последните години все повече се набляга и на интернет рекламата. Ето защо и с какво интернет рекламата е все по-предпочитан метод за достигане до потребителите.

Защо да изберете интернет реклама

- Интернет рекламата е сравнително по-евтина.

Възможности като google adwords, социални мрежи като Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram предлагат алтернативи за достигане до значителен брой хора, за конкретен определени бюджет или дори напълно безплатно. Това е златна възможност за всеки бизнес. Всеки би предпочел да получи качествена услуга за малко или никакви пари. Недостатъкът е, че се изисква постоянно следене, четене и информиране за постоянното развитие на тенденциите, но пък така натрупвате и нови знания. Ако нямате физическата възможност да се заемете с това, винаги може да назначите човек на работа или да се възползвате от услугите на външна фирма или специалист на свободна практика /фрийлансър/. В този случай обаче проверете дали наистина специалистът е такъв или само се представя като специалист, без да има нужните компетенции.   

- Рекламата в интернет дава реални количествени измерения

Ако рекламирате в печатна, телевизионна или радио медия, те ще ви дадат информация за това, до колко хора потенциално би достигнала Вашата реклама на база статистика на гледания, продажби на вестници или рейтингова система. За съжаление обаче тези числа са прекалено общи и не могат да бъдат потвърдени. При интернет рекламата виждате реални количествени измерения в статистика. Ако рекламирате в google adwords или Facеbook ще получите подробна справка за брой виждания, брой кликания и брой прочитния на рекламното каре. Това вече е детайлна и реална информация, на база която получавате реални резултати.

- С интернет рекламата получавате конкретна обратна връзка от потребителите

Ако публикувате рекламно каре в списание или вестник ще Ви информират, че от еди кой си тираж да продали толкова и толкова копия, предполагайки, че читателите са видели вашата страница. Това обаче не е реална гаранция. Много потребители се съсредоточават върху статиите, кръстословиците и други интересни за тях неща, без да се задълбочават в рекламните карета. При интернет каналите за реклама получавате реални харесвания, споделяния и коментари. Това е гаранция за обратна връзка дали потребителя и до каква степен се вълнува от Вашия бизнес. 

Наши клиенти

Най-новото от блога

Ние сме и във Facebook